Sopacts acceleratorprogram
Acceleratorprogram (avslutat) 100%

Under åren 2016-2019 drev Sopact ett acceleratorprogram med intagning av sociala entreprenörer under våren respektive hösten.

"Ett av de största behoven som efter tre år identifierats i Sopacts befintliga program är att sociala entreprenörer behöver komma närmare sina behovsägare, ofta inom det offentliga, för att förstå dem, för att sedan kunna utveckla och skala upp sin samhällsförbättrande idé."

— Emelie Dahlström, projektledare Acceleratorprogrammet

Sopacts acceleratorprogram.

Under åren 2016-2019 drev Sopact ett acceleratorprogram med intagning av sociala entreprenörer under våren respektive hösten.

Totalt under sex omgångar i ett 12-veckorsprogram stöttades 42 sociala entreprenörer som adresserade samhällsutmaningar i Sverige och i världen. Programmet avslutades med att den sociala entreprenörer presenterade sitt företag och idé på Sopact Impact Day och filmen är ett smakprov på hur Sopact Impact Day såg ut den 11 december 2018.

I maj 2019 kom rapporten som presenterar våra lärdomar av sex genomföra acceleratorprogram.

Läs rapporten här

Programmet avslutades med att den sociala entreprenörer presenterade sitt företag och idé på Sopact Impact Day och filmen är ett smakprov på hur Sopact Impact Day såg ut den 11 december 2018.

Sopact impact day

Den 11 december bjöd Sopact in till en förmiddag kring kreativitet, innovation och transformation.

Med denna Sopact Impact Day summerade vi tre års erfarenheter och lärdomar från att stötta 42 sociala entreprenörer i Skåne.

Dagen innehöll ett ett samtal om entreprenörskap som motor för transformation och innovation i en föränderlig värld. I samtalet deltog Sara Damber, social entreprenör och grundare av stiftelserna Friends och Reach for ChangeSasa Farkas, social entreprenör och grundare till ApParkingspot, Joakim Jansson, en av grundarna till DigJourney, Annette Melander Berg, Näringslivsdirektör i Helsingborgs stad samt Emelie Dahlström, Sopact.

Med samtalet som ram intog därefter de åtta sociala entreprenörer som deltog i Sopacts acceleratorprogram scenen och presenterade sitt sociala företag inför en fullsatt salong på Röda Kvarn i Helsingborg. Vi vill ännu en gång rikta ett stort grattis till våra fantastiska entreprenörer, Alma Raissova, Charbel Tawk, Christian Altenius, Faisal Albinali, Jian Chen Jehpsson, Jonas Fröjd, Leslie Alfredsson, Maria Samuelsson och Oscar Jorman.

Sociala entrepenörer

Intervjuer med entrepenörerna

Sopact Impact Day 2018

Den 11 december bjöd Sopact in till en förmiddag kring kreativitet, innovation och transformation.

Read More